Pametne kuće / Smart Home

KNX je međunarodno priznati i svetski standard za automatizaciju pametnih kuća i kontrolu zgrada. To je tehnologija koja kontroliše automatizaciju integralnih funkcija bilo koje stambene, poslovne ili industrijske zgrade kao što su HVAC, sistemi osvetljenja, multimedija, bezbednost, upravljanje energijom i još mnogo toga. KNX je standardizovani protokol komunikacije korišćen u automatizaciji i kontroli zgrada. On se koristi za upravljanje i kontrolu različitih uređaja i sistema u zgradi, kao što su osvetljenje, grejanje, ventilacija, klimatizacija i sigurnost. KNX je otvoreni standard, što znači da nije vezan za određenog proizvođača, a proizvodi različitih proizvođača mogu da rade zajedno korišćenjem protokola KNX. Ovo omogućava veću fleksibilnost i integraciju u sisteme automatizacije zgrada i olakšava korisnicima da biraju proizvode iz različitih proizvođača za njihove potrebe.

Lako i trenutno pristupite svim funkcijama pametnog doma, upravljajte njima i kontrolišete ih sa bilo kog mesta na svetu pomoću tableta ili mobilnog uređaja.

Osnove prednosti pametnih kuća ogledaju se u komforu, energetskoj efikasnosti, fleksibilnosti i bezbednosti. U mogućnosti smo da napravimo jednostavne prekidače koji će daljinski paliti rasvetu ali i sisteme za zalivanje na terasi ili IP kamere sa senzorima pokreta/prisustva. Kada se postavi meteorološka stanica onda sa informacijama o osunčanosti i vetru koje dobijamo sa nje možemo prilagođavati roletne i štedeti energiju. Jedna od najjednostavnijih stvari koju skoro uvek ugradimo je spuštanje svih roletni i gašenje svih strujnih krugova koji nisu neophodni ako nikoga nema u kuči.

Postoje tri startne pozicije kada su u pitanju pametne kuće:

Objekat je još u projektovanju i investitor želi da ugradi pametnu instalaciju.

Ovo je najbolja opcija. U tom slučaju se pristupa projektovanju elektro instalacija sa svim opcijama koje se mogu zamisliti. Cena je najpovoljnija i sve opcije su dostupne. Pogledajte KNX opremu na našem web shopu. Pozovite nas, pošaljite AG projekat i dođite u našu demo prostoriju gde možete da vidite sve šta može da se uradi.

Objekat je još u projektovanju ali investitor nije siguran da li želi da ugradi pametnu instalaciju.

U ovom slučaju je potrebno uraditi samo jednu stvar napraviti pre-smart instalaciju. Potrebno je razvući-izmostiti kabl J-Y(ST)Y 2x2x0,8 – EIB bus, zeleni provodnik do svih lokacija na objektu (prekidači, rasveta, roletne) i nazad do lokacije razvodnog ormana. Na taj način možete sa nekoliko hiljada dinara da kasnije uštedite mnogo na dodatnom provlačenju kablova. Za sve informacije o kablovima i načinu povezivanja pošaljite mail na knx@pmp-elektro.rs . Možete pogledati kod nas u web prodavnici cenu kabla, ako vam odgovara poslaćemo vam na kućnu adresu. Naravno da postoji i bežično povezivanje u KNX opremi ali je značajno skuplje i manje pouzdano tako da ga koristimo samo u krajnjoj nuždi. Možete pogledati cene RF KNX opreme na shopu. KNX sistem je lako proširiv i nije problem ako u početku nešto previdite i ne isplanirate. Svaki uređaj može da se preprogramira i da se prilagodi korisniku.

Objekat je završen, useljen i želite da napravite pametnu instalaciju

Opcije u ovom slučaju su prilično oskudne i mnogo zavisi od toga kako su izvedene postojeće instalacije. Sve može da se uradi ali je značajno komplikovanije i zahteva puno dodatnih radova na provlačenju instalacija, i nakon toga dodatnih troškova na molerskim i gipsarskim radovima. Najbolje bi bilo da se izađe na teren i uradi projekat šta sve može da se napravi. Pozovite nas ili pošaljite mail sa osnovama i fotografijama objekta na knx@pmp-elektro.rs

Smart Home oprema

Pogledajte sve proizvode
Novo!
Montažna kutija za Miola Touch Panel od 7 inča
Novo!
Montažna kutija za Miola Touch Panel od 10.1 inča
Novo!
 EAE 16+16 Multi  ulaz/izlaz (400mA)

EAE 16+16 Multi ulaz/izlaz (400mA)

48026
50.624,03 RSD
Novo!
KNX napajanje sa kapacitetom od 320mA

KNX napajanje sa kapacitetom od 320mA

48023-320
27.763,18 RSD
Novo!
 KNX napajanje sa kapacitetom od 640mA

KNX napajanje sa kapacitetom od 640mA

48023-640
32.417,03 RSD

Ako imate bilo kakvih pitanja, popunite formular za povratne informacije i odgovorićemo u najkraćem roku.