« Blog

Hager QuickConnect osigurači: Inovacija u električnim instalacijama

Upoznajte se sa revolucionarnim Hager QuickConnect modulacionim sistemom.
Okvirno vreme čitanja: 7 min.
09.06.2024.
Hager QuickConnect osigurači: Inovacija u električnim instalacijama

Električne instalacije su srce svakog doma i poslovnog prostora, a osigurači su ključni elementi koji omogućavaju sigurno i efikasno funkcionisanje tih instalacija. Hager QuickConnect modularni osigurači donose revoluciju u ovom segmentu, nudeći jednostavnu i brzu montažu, sigurnu vezu i lakoću zamene. U ovom blogu, istražićemo sve prednosti koje ovi osigurači donose.

  • Jednostavna montaža

Hager QuickConnect osigurači su dizajnirani za brzu i jednostavnu montažu, bilo da ste u kući ili na terenu. Instalacija na DIN šinu nikada nije bila lakša zahvaljujući inovativnom sistemu stezaljki bez šrafova.
  • Brza montaža uređaja na DIN šinu: Instalacija osigurača na DIN šinu je jednostavna i ne zahteva dodatne alatke.

K
likom na sliku možete pogledati naš asortminan DIN šina

  • Povezivanje provodnika pomoću QuickConnect stezaljki: Za povezivanje žica, potrebno je samo odvojiti zaštitni poklopac terminala, umetnuti žicu i zatim zatvoriti stezaljku na zadati moment zatezanja od 2.8 Nm. Ovaj postupak obezbeđuje sigurnu i čvrstu vezu.
  • Pouzdana konekcija: Prilikom zatezanja zavrtnja, steže se samo stezaljka jarma, a ne i stezaljka za češljasti konektor, čime se osigurava i sigurna veza.





Jedna od glavnih inovacija Hager QuickConnect sistema je upotreba češljastog konektora, koji značajno olakšava povezivanje i omogućava bolju organizaciju prostora.
  • Ugradnja bez šrafova: Grebenasta sabirnica se lako ugrađuje bez upotrebe šrafova, što ubrzava proces instalacije.
  • Veća organizacija i sigurnost: Korišćenje češljastog konektora omogućava 50% više prostora između redova uređaja, što olakšava rad i povećava preglednost. Zaštitni terminali na konektorima česlja dodatno povećavaju sigurnost.

Klikom na sliku iznad možete pristupiti našoj prodavnici i pogledati izbor češljastih konektora






  • Zaštitni poklopci: Neiskorišćeni položaji konektora česlja treba da budu pokriveni zaštitnim poklopcima kako bi se sprečila bilo kakva neželjena veza.


  • Modularna zamena uređaja

Zamena uređaja nikada nije bila lakša zahvaljujući jednostavnom sistemu za otpuštanje i zaključavanje Hager QuickConnect osigurača.
  • Laka zamena DIN šini: Da biste zamenili uređaj, potrebno je samo izvući kvačicu za fiksiranje, pritisnuti ivicu češljastog konektora i ukloniti uređaj. Ovaj postupak se može obaviti čak i tokom rada sistema.


  • Bez otpuštanja konektora: Sistem omogućava zamenu uređaja bez potrebe za otpuštanjem češljastog konektora, čime se smanjuje vreme zamene i povećava sigurnost.






  • Savršen spoj

Hager QuickConnect stezaljke obezbeđuju savršenu vezu svaki put, bez potrebe za dodatnim alatima. 
  • Povezivanje bez alata: Povezivanje čvrste žice ne zahteva upotrebu alata. Potrebno je samo umetnuti žicu, dužine izolacije 12mm, u stezaljku koja pruža konstantan pritisak opterećenja. 
  • Pouzdano povezivanje umetnutih žica: Za povezivanje umetnutih žica, potreban je alat za otvaranje terminala, ali stezaljka bez šrafova obezbeđuje konstantan pritisak opruge, čime se eliminiše potreba za redovnim zatezanjem.



Hager QuickConnect osigurači predstavljaju značajan napredak u oblasti električnih instalacija. Njihova jednostavna i brza montaža, sigurnost koju pruža češljasti konektor, lakoća zamene uređaja i savršeno povezivanje žica čine ih idealnim izborom za sve vrste instalacija. Ovi osigurači štede vreme i povećavaju efikasnost, čineći vašu električnu mrežu sigurnom i pouzdanom.

Za više informacija o Hager QuickConnect osiguračima, posetite našu prodavnicu ili kontaktirajte naše stručnjake za detaljnije savete i preporuke.

Podeli sa prijateljima